Áfareform terve Csehországban

Már májusban megújulhat az áfarendszer Csehországban, a kormány jelenleg kidolgozás alatt lévő tervei már akkortól érvénybe léphetnek - közölte Miroslav Kalousek, a koalíció egyik tagjaként működő kereszténydemokraták (KDU-CSL) elnöke. Az elképzelések szerint a jelenlegi 5 és 22 százalékos kulcsokat közelebb hoznák egymáshoz, vagy pedig életbe léptetnének egy harmadik, 10-14 százalék körüli kulcsot. (CTK)

Brit tanácsadó a szlovák autópálya-döntésekhez

A londoni Mott MacDonald Limited nyerte meg a szlovák autópálya-építések lebonyolítását végző cégek kiválasztásánál közreműködő tanácsadó szerepére kiírt nemzetközi tendert - jelentették be Pozsonyban. A sztrádaépítő cégek kiválasztásáról szóló döntés az év közepére várható, a tervezett beruházási költség 100 milliárd korona (650 milliárd forint) körüli. (Slovak Spectator)

Kórház-finanszírozás Bulgáriában

Az idén 176 kórház működési költségeit hajlandó finanszírozni a bolgár egészségügyi minisztérium. A helyi önkormányzatok által fenntartott 116 kórház közül 109 került fel a listára, s az a hét létesítmény nem részesül állami támogatásban 2004-ben, amely már tavaly is nélkülözte a központi forrásokat. (Pari Daily)