Autóbalesetben megsérült Cyril Svoboda cseh kormányfőhelyettes és külügyminiszter - jelentették be péntek reggel Prágában. A kórház tájékoztatása szerint a politikus nincs életveszélyben.

A baleset csütörtök késő este a dél-morvaországi Brnotól mintegy 20 kilométerre északkeletre fekvő Vyskov mellett, az autópályán történt. Svobodát azonnal a vyskovi kórházba szállították.

- A miniszter élete nincs közvetlen veszélyben, s állapota stabilnak tekinthető - közölte Jan Kubacák, a vyskovi kórház sebészeti osztályának főorvosa. Svoboda sérülését mindazonáltal nem volt hajlandó pontosítani. Csupán annyit mondott még, hogy a minisztert várhatóan átszállítják a brünni baleseti kórházba.

Jaroslav Haid, a dél-morvaországi tűzoltóság szóvivője szerint a gépkocsiban a baleset idején három személy ült, s mindnyájan megsérültek. A miniszteri Audi feltehetően az autópályáról eddig ismeretlen okok miatt az árokba hajtott, ahol felborult, nyilatkozta újságíróknak Jan Houst, a dél-morvaországi rendőrség ügyeletese.(NOL)