Az MSZP frakcióelnöksége felszólítja Áder János Fidesz frakcióvezetőt, hogy amennyiben Kövér László nem tudja bizonyítani a magyar kormány külföldi titkosszolgálatokkal való kapcsolatára utaló állításait, hívja vissza az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöki tisztségéből - közölte Juhász Gábor kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

"A magyar parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke nem lehet sem hazug, sem hibbant képviselő" - mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A Népszabadság című napilap keddi számában megjelentek szerint Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke múlt szerdán egy pécsi fórumon külföldi titkosszolgálatokkal történő együttműködéssel vádolta a kormányt.

Juhász Gábor közölte: Kövér László kijelentései nyomán Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének tisztáznia kell, mi a Fidesz hivatalos álláspontja ebben a kérdésben, igaznak tartja-e, hogy külföldi titkosszolgálatok befolyásolják a magyar kormány döntéseit, ha pedig nem, akkor határolódjon el a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elnökének szavaitól.(MTI)