Ülésezik a monetáris tanács

Ma összeül a jegybank monetáris tanácsa, ám kamatokról szinte biztosan nem döntenek, hiszen erre a két hét múlva következő ülés hivatott. E helyett várhatóan a szintén ma megjelenő, Jelentés a pénzügyi stabilitásról című MNB-kiadványról foglal állást a testület. A negyedévente megjelenő publikációban alapvetően a pénzügyi szektor működésével kapcsolatos elemzések találhatók, melyek a biztonságos működés és a rendszerkockázatok szempontjából vizsgálják a gazdasági folyamatokat. (VG)

Nyilvános a konvergenciaprogram

A Pénzügyminisztérium honlapján már olvasható a konvergenciaprogram aktualizált változata, melyet a kormány múlt szerdai ülésén fogadott el, s melyet hamarosan eljuttatnak Brüsszelbe is. A program egyelőre magyar nyelven olvasható, rövidesen megszületik az angol nyelvű változat is. A honlap címe: www.pm.gov.hu. Továbbra is él egyébként az a lehetőség, hogy az internetezők maguk is megalkothatják saját költségvetésüket. A www.koltsegvetes2005.hu interaktív tájékoztató honlapon lévő program segítségével bárki megpróbálhatja, milyen pénzügyminiszternek lenni. Eddig már több tíz ezer internetező élt a lehetőséggel. (VG)

Kistérségi megbízotti pályázat

Pályázatot hirdetett a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal 22 kistérségben a kistérségi megbízotti tisztség betöltésére. Az ország 168 kistérségében a megbízottak kiemelt feladata az önkormányzatok, a kistérségi fejlesztési tanácsok, a többcélú kistérségi társulások, illetve a területfejlesztési önkormányzati társulások tevékenységének segítése, különösen a kistérség-fejlesztési programok előkészítésének szervezése, megvalósításának támogatása, a nemzetközi, hazai és kistérségi területfejlesztési források felkutatása. (VG)