A leggazdagabb magyarok rangsorát 2004-ben Széles Gábor és Demján Sándor vezeti holtversenyben 50-50 milliárd forintos vagyonnal - a Manager Magazin kedden megjelent decemberi számának összeállításában.

Az első a rangsorban tavaly még a fotexes Várszegi Gábor volt.

Gyurcsány Ferenc is visszaesett a rangsorban, a 70. helyre csúszott vissza a tavalyi 60.-ról.

A tavalyi 46 milliárd után 2004-ben a leggazdagabb magyar cím eléréséhez már 50 milliárd forintos (becsült) vagyonra volt szükség, amit holtversenyben nyert el a Videoton elnöke és a TriGránit első - olvasható a Manager Magazinban. A harmadik Várszegi Gábor, akinek vagyona 6 milliárddal csökkenve, 40 milliárdra rúg.

Csányi Sándor csaknem megduplázta vagyonát, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 30 milliárdos becsült vagyonával az ötödik, megelőzi őt az Arago-birodalom tulajdonosa Leisztinger Tamás.

A politikusok közül, akárcsak tavaly, a 2004-es listára is ketten kerültek fel: a 70. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök holtversenyben 3,8 milliárddal, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter pedig a 97-99. helyen éppen becsúszott a Top-100-ba 2,7 milliárd forintra becsült vagyonával. (ebroker)