A Fidesz azt kéri a miniszterelnöktől, hogy ne juttassa még rosszabb helyzetbe az országot, mint amilyenben van. Áder János a párt frakcióülése után kijelentette: felszólítják Gyurcsány Ferencet, hogy ne álmodozzon ötéves tervekről, hanem tervezzen csak a következő tíz hónapra, mert jövőre nem ő lesz Magyarország miniszterelnöke. A koalíciónak békés kormányváltásra és hosszú ellenzéki szerepre kell készülnie - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Áder János szerint jó lett volna, ha Gyurcsány Ferenc szavait már korábban, Medgyessy Pétertől hallgattuk volna. Arról, hogy kiszámíthatóak legyenek az adók, és hogy több pénz maradjon az embereknél - mondta a frakcióvezető a miniszterelnök adóváltoztatási elképzeléseire válaszolva.

Az elmúlt években harmincháromszor emeletek adókat, és 500 milliárd forintot vettek ki az emberek zsebéből - mondta a frakcióvezető miután Gyurcsány Ferenc bejelentette az adóváltozásokat.

Az 5 éves terv, amelyről a miniszterelnök úr beszélt túlzásnak tűnik, mert ön csak 10 hónapig lesz a kormány élén - mondta Áder János. Hozzátette: az átfogó adóreform a következő polgári kormányra vár. Áder szerint Szekeres Imre és Hiller István is amnéziában szenved, mert nem emlékeznek a 2002-es ígéretekre.

Az átlagkeresetek 36 százalékos adósávba fognak tartozni, bármit is gondol a kormány. A Fidesz frakcióvezetője szerint a polgári kormány alatt a nettó növekedés 20350 forint volt, míg a szocialista-liberális kormány alatt csak 16700 forint.

Azt azonban a miniszterelenök nem mondta, hogy a közüzemi díjak hány százalékos áfa alá fognak esni - zárta beszédét Áder János. (Magyar Rádió)