Hat vidéki nagyvárosban folytatódik június 24-től a Nemzeti Konzultációs Testület rendezvénysorozata, amelyen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is részt vesz - jelentette be Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Konzultációs Testület tagja. Elmondta, hogy felkérésükre hat kiemelt helyszínen - Szegeden, Pécsett, Nyíregyházán, Békéscsabán, Szombathelyen és Győrben - lesz konzultáció és naggyűlés, amelyeken részt vesz a Fidesz elnöke is.

A Nemzeti Konzultációs Testület országszerte 4 millió kérdőívet juttatott el a háztartásokba. Ezek közül 60 ezret postán, csaknem 5 ezret pedig interneten küldtek vissza.

Minden városban a kérdőív egy-egy kérdésének témája áll majd a beszélgetések középpontjában - mondta Hoffmann Rózsa. Így szó lesz arról, hogy az elmúlt 15 évben mit tett az emberekért az ország, áttekintik a diplomás munkanélküliek, a nyugdíjasok, a gazdák helyzetét. A beszélgetések során a jelenlévők megpróbálnak választ adni arra a kérdésre, mi legyen a közös cél, mibe szeretnénk beleszólni.

Mint a Konzultációs Testület tagja mondta, másik jelentős rendezvényük az autóbuszos konzultáció. A múlt héten Zsámbékról elindult az első autóbusz, amelyet még három követ. A négy busz július 17-ig csaknem 700 településen áll meg, hogy kapcsolatot alakítson ki az érdeklődőkkel. (Népszava Online)