Több mint 500 millió forintot költenek költségvetési pénzből a kormánydelegációs autópark lecserélésére. Batiz András kormányszóvivő szavaiból kiderült, hogy a kormányzat tavaly év végén döntött a miniszterelnöknek és a legfőbb közjogi méltóságoknak járó gépjárműállomány megújításáról, amely értelmében 27 nagykategóriás Audit vásárolnak.

Ebből 13 A8-as, míg 14 A6-os Audi. Batiz András az Info Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy Gyurcsány Ferenc néhány héttel ezelőttig csak bérelt nagykategóriás autóval közlekedett, annak ellenére, hogy korábban a kormányfő azt mondta, megelégszik a sportminiszterként használt járművel is.

A kormányszóvivő szerint nem a miniszterelnök, hanem a Köztársasági Őrezred határozza meg, hogy milyen biztonsági feltételeknek megfelelő autókkal közlekedhetnek a közjogi méltóságok. A finanszírozás kapcsán kiderült: a német gépkocsik félmilliárdos árát három évre elosztva fizeti meg a magyar állam a meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztott beszállítónak. Batiz András megjegyezte: a beszerzésre azért volt szükség, mert a delegációs autópark elöregedett, elhasználódott. (MNO)