Előrehaladott tárgyalásokat folytat az MSZP vezetése Ron Werber kampánytanácsadóval - értesült a Magyar Nemzet. Az izraeli szakembertől a 2002-ből ismert hatékony negatív kampányt és az utcai politizálás megszervezését várják.

A lap szocialista forrásai biztosra veszik, hogy a 2006-os választást megelőző kampány során az MSZP újra alkalmazni fogja Ron Werbert. - Miközben a Fidesz különböző kezdeményezéseivel, például aláírásgyűjtő akcióival, a nemzeti konzultációval folyamatosan jelen van az utcán, mindenre reagál, és így kapcsolatot tart szavazótáborával, addig Hiller István elnöksége alatt a szocialisták a már megszervezett "csapatjátékosokat" is engedték szétszéledni - utaltak az informátorok Werber nélkülözhetetlenségére. A Magyar Nemzet úgy tudja, a szocialista pártvezetés tárgyalásokat folytat az izraeli kampánytanácsadóval, akitől az utcai politizálás megszervezését és az ellenzékkel szembeni negatív kampány lebonyolítását várják.

Erre azért is nagy szükség lenne, mert a száz lépés program népszerűsítésére beindított kormányzati roadshow is érdektelenségbe fulladt: a kabinet tagjainak előadásaira sikeres rendezvény esetén sem nagyon ment el 150 embernél több. - A 2006-os kampány ennek ellenére a kormányprogramra, illetve Gyurcsány Ferenc személyére épül majd - tájékoztatták a lapot MSZP-s körből. (MNO)