Magyar gazdaság

Egymilliárdos útfejlesztés a tatabányai ipari parknál

Elkezdődött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. beruházásában a Tatabányai Ipari Park és a tatai autópálya-csomópont közvetlen kapcsolatát biztosító körforgalmi csomópont építése és a környei összekötő út rekonstrukciója.

A teljes projekt a tervek szerint 2009. május végéig valósul meg – áll a tatabányai Polgármesteri Hivatal közleményében.

Bencsik János polgármester, országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a szóban forgó beruházás megvalósítására a központi kormányzat korábban már kötelezettséget vállalt. Miután az előkészületek csak vontatottan haladtak, ezért országgyűlési képviselőként több alkalommal is kénytelen volt interpellálni a parlamentben.

Bencsik elmondta: kezdeményezésére az érdekelt felek többször egyeztettek és megtörtént a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. közbeszerzési eljárásának lebonyolítása is. Ezen a tatabányai Vértesaszfalt Kft. és a győri székhelyű osztrák Teerag-Asdag konzorciumának pályázata lett a nyertes, így ők a kivitelezői a beruházásnak, melynek költsége közel egymilliárd forint.

A munkálatok holnap kezdődnek el, az útmenti 600 darab fa szakaszos kivágásával, erre az útpálya szerkezetének szélesítése miatt van szükség. Ez időszakos helyi forgalomkorlátozással jár majd, a kivágott fákat pedig a projekt befejezéséig pótolják.

A körforgalmat és a kiszélesített utat idén november közepéig átadják a forgalomnak, de a teljes projekt jövő év május végéig készül el – ismertette a polgármester, aki hangsúlyozta: a körforgalmi csomópont kiépítésével és a 8119 jelű országos közút rekonstrukciójával jelentős mértékben csökkenteni lehet Tatabánya város átmenő forgalmát és az ezzel együtt járó környezetszennyezést.

Lehetővé válik az ipari park működését segítő alternatív megközelíthetőség, valamint az Oroszlány felől érkező gazdasági és polgári forgalom gyors, és egyben biztonságos kivezetése az M1-es autópálya tatai csomópontjára. – fogalmazott Bencsik János.

Tatabányai Ipari Park Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. Bencsik János útfejlesztés
Kapcsolódó cikkek