Magyar gazdaság

Két település közösen pályázhat az Apollo gumiabroncsgyárára

A Borsod megyei Sajószentpéter Miskolccal közösen pályázna az indiai gumiipari vállalat, az Apollo Tyres 200 millió eurós zöldmezős beruházásáért - írta csütörtöki számában az Észak-Magyarország.

Az Apollo Tyres Gyöngyösön meghiúsult beruházása új helyszínéért egyre több önkormányzat nyilvánította ki egyértelmű szándékát. Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere a lapnak úgy nyilatkozott: felvette a kapcsolatot Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterrel ebben az ügyben. A sajószentpéteri önkormányzat mindent megtesz, hogy Sajószentpéterre - Miskolccal közösen - essen a választás. Rendelkezésükre áll az egybefüggő 60 hektáros terület, és november végére átadják a négysávosított 26-os számú főutat.

Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője úgy fogalmazott, hogy a két város vezetése egyeztette elképzeléseit a gumigyár létesítése érdekében. A megyeszékhelynek önmagának is van saját 45 hektáros területe a Miskolci Ipari Parkban. Ha azonban ennél nagyobb területre lesz szükség, akkor jöhet szóba a Sajószentpéterrel való közös pályázás - olvasható a napilapban.

Apollo Tyres gumiabroncsgyár Sajószentpéter Miskolc
Kapcsolódó cikkek