Magyar gazdaság

Növényvédőszer a zöldségekben - A fejessaláták 80 százaléka szennyezett Németországban

A zöldségek és gyümölcsök általában az egészséges étrendet gazdagítják. Mégis néhány zöldségfajta, amelyet tavaly a német háztartások a megengedettnél nagyobb mértékben tartalmazott növényvédőszert tartalmazott.

A Szövetségi Fogyasztóvédelmi Hatóság (BVL) a fejessalátában, az almában, a champignon gombában és a káposztában talált a megendettnél nagyobb mértékben a növényvédelemhez használt vegyszert. A fejessaláta, a káposzt és a paradicsom esetében a koncentráció már az egészségre káros értéket is átlépte – tette közzé hétfőn a BVL. A vizsgált fejessaláták 80 százalékát szennyezettnek találta a fogyasztóvédelem.

A BVL hústermékeket is vizsgált: a halkonzervek negyede (98 százalékban a Baltikumból származó halakból) rákot okozó olajszármazékot tartalmazott

élelmiszerbiztonság vegyszer
Kapcsolódó cikkek