Magyar gazdaság

Fodor: a plafontörvény sikerült, most jöhetnek az adók

A plafontörvény sikere nagyon jelentős lépés a válságból kivezető úton, azonban ez csak a mérleg egyik oldala, szükség van az adórendszer átsrukturálására, majd teljes adóreformra - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének budapesti rendezvényén.

Kell adócsökkentő csomag és meg kell lépni, amint megvan rá a lehetőség, a kiadáscsökkentéssel csak fél lábon állunk - szögezte le a liberális párt vezetője.

Az SZDSZ elnöke a válság kezelése utáni időszakra térve a legfontosabb teendőként az állam túlzott szerepvállalásának csökkentését nevezte meg. A cél, hogy az állami újraelosztás az európai átlagszintre, 40 százalékára csökkenjen a jelenlegi 50 százalékról - mondta a pártvezető.

Az euró kapcsán kijelentette, mielőbb ki kell jelölni egy céldátumot, melyhez reálisan tudunk ragaszkodni. Elmondása szerint 2012 teljesíthető cél lehet, melyhez jövőre be kellene lépni az az euró előszobájának tekintett közös európai árfolyam-rendszerbe, az ERM2-be.

A liberális pártelnök kiemelte: ezek a lépések nem tehetők meg politikai konszenzus nélkül, így mielőbbi összefogásra és politikai párbeszédre van szükség.

adóreform plafontörvény Fodor Gábor MGYOSZ
Kapcsolódó cikkek