Magyar gazdaság

Városrehabilitáció: újabb négy nyertes

Négy város - Hódmezővásárhely, Miskolc, Szeged és Zalaegerszeg - városrehabilitációs tervét minősítette kiemelt projektnek a kormány. Hasonló támogatási jogcímet kapott a záhonyi különleges gazdasági övezethez kapcsolódó intermodális ipari-logisztikai fejlesztés Fényeslitke-Komoró térségében.

Az érintettek mellett a magyar gazdaságnak és azon belül az építőiparnak is jó hír, hogy újabb, összesen 14,7 milliárd forint beruházási csomagot hagyott jóvá kedden a kormány - kommentálta a döntést Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára.

Az öt kiemelt projekt közül négynek a hasznonélvezői Hódmezővásárhely, Miskolc, Szeged és Zalaegerszeg lakói lesznek. A belvárosukat megújító beruházások a tervek szerint 2010 végére, illetve 2011 közepére fejeződnek be.

A záhonyi térség különleges gazdasági övezetéhez kapcsolódva intermodális ipari-logisztikai terület jön létre Fényeslitke-Komoró térségében. Ezt a fejlesztést ugyancsak kiemelt projektnek nyilvánította a kormány.  

A négy városrehabilitációs pályázat és egy ipari-logisztikai projekt összköltsége meghaladja a 14,7 milliárd forintot, ebből az európai uniós támogatás összege 9,9 milliárd forint. A beruházások megrendeléseket biztosítanak a hazai vállalkozásoknak, így hozzájárulnak a munkahelyek megőrzéséhez, illetve új munkahelyek teremtését teszik lehetővé - írja közleményében az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

városrehabilitáció kiemelt projektek
Kapcsolódó cikkek