Magyar gazdaság

Új hírigazgató az MTV-nél

Hírigazgatóként folytatja pályafutását a Magyar Televízióban Bednárik Imre. A posztot két és fél éve betöltő Kert Attila a jövőben új műsorformátumok kidolgozásával és régiek megújításával foglalkozik - áll az MTV közleményében.

Bednárik Imre személyében új vezetője van a Magyar Televízió Hír Főszerkesztőségének. Kinevezéséről Medveczky Balázs ügyvezető alelnök döntött, aki megköszönte Kert Attila eddigi hírigazgató munkáját, és új feladattal bízta meg a tévés szakembert.

A tavaly november óta az MTV hírigazgató-helyetteseként dolgozó Bednárik Imre (44 éves) már kétszer is megkapta az Országgyűlés elnökétől az év parlamenti újságírója kitüntetést. A TV2 Tények című műsorától igazolt az MTV-be, és az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy új típusú együttműködés alakuljon ki az országos és a regionális hírműsorok között. A Hír Főszerkesztőség első számú vezetőjeként Bednárik Imre azt hangsúlyozza, hogy a Magyar Televízió hír- és hírháttér műsorainak a tények és a nézők pártján kell állnia, segítve az információk szabad áramlását és a szabad véleménynyilvánítás jogának érvényesülését.

Kert Attila (38 éves), aki 2006 júniusától két és fél évig állt a Hír Főszerkesztőség élén, a jövőben új műsorformátumok kidolgozásával és régiek megújításával foglalkozik a Magyar Televízióban. Ebben már nagy gyakorlata van, mert nevéhez fűződik a Híradó, az Este, A Szólás szabadsága, a Panoráma és a Kék Fény című műsorok megújítása, és a Szempont című riportmagazin elindítása is.

Kert Attila hírigazgató Bednárik Imre mtv
Kapcsolódó cikkek