Magyar gazdaság

A legolcsóbb táplálék-kiegészítő? Nem elég leírni, bizonyítani is kell

Megtévesztette a fogyasztókat a Muscle Tuning Kft., amikor a Pump & Flex magazin 2007. december– 2008. januári számában közzétett hirdetésében azt állította, hogy az ott megnevezett amerikai táplálék-kiegészítő termékeket a legolcsóbban, a legkedvezőbb áron kínálja – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal.

A szerint az árak mértékére, legalacsonyabb voltukra vonatkozó állítások alkalmasak a fogyasztói döntések befolyásolására. Alapelv az is, hogy a vállalkozáshoz vagy termékhez kötődő tulajdonságnak az állítás teljes ideje alatt igaznak és pontosnak kell lennie, mivel csak ilyen körülmények között lehet a felsőfokú jelző használata objektíven megalapozott.

A fogyasztókhoz eljuttatott információk valóságtartalmát minden esetben a közreadójának kell igazolnia. A Muscle Tuning Kft. azonban nem bizonyította piacelsőségi állításait. Ezért a GVH a jogsértés megállapítása mellett arra kötelezte a vállalkozást, hogy a Pump & Flex magazinban egész oldal terjedelmű hirdetésben tegye közzé határozatának rendelkező részét. A bírság kiszabását - tekintettel a jogsértés csekély súlyára - mellőzte.

elsőség táplálék-kiegészítő Pump & Flex magazin Muscle Tuning Kft büntetés piac
Kapcsolódó cikkek