Magyar gazdaság

"Ki a bánat a Starbucks vezére?" - Kifakadt a brit miniszter

Lord Mandelson a "négybetűs szóval" kérdezte meg az újságírók hallótávolságán belül, hogy "ki a bánat a Starbucks vezérigazgatója". A brit gazdasági miniszter azért kelt ki a kávélánc vezére ellen, mert az korábban közölte: aggódnak a szigetországi piacaik miatt, mivel Nagy-Britannia lefelé mutató spirálba került.

"Miért hagynám, hogy az a fickó leszólja az országot? Ki a bánat a Starbucks vezére (valójában az angol sajtóban csak négybetűs szónak nevezett kifejezést használta - a szerk.)" – fakadt ki Lord Mandelson, miután meghallotta, hogy a Starbucks vezérigazgatója kritikusan szólt Nagy-Britannia gazdasági helyzetéről – írja a Times Online.

A brit gazdasági miniszter azért támadta meg Howard Schultzot, mert az korábban kijelentette: elsősorban Nyugat-Európa és az Egyesült Királyság miatt aggódnak, utóbbi ugyanis válságspirálba került. Lord Mandelson szerint az amerikai kávélánc csak saját gyenge teljesítményét szeretné palástolni ezzel a kijelentéssel. A Starbucks januárban jelentette be, hogy bezárja ezer gyengén teljesítő üzletét.

A gazdasági miniszter dührohamát követően a CNBC-nek már jóval finomabban fogalmazott: "A brit gazdaság nincs spirálban, bár megállapítható, hogy a Starbucks komoly gondokkal küzd. Ennek az lehet az oka, hogy a piac mérete miatt kitettségük igen erős. Kérem, ne vonatkoztassák a Starbucks helyzetét az egész országra" – mondta Mandelson.

miniszter Starbucks spirál brit Mandelson válság
Kapcsolódó cikkek