Magyar gazdaság

A munkavállalók is csomaggal mennek az OÉT-re!

Az Országos Érdekegyeztető Tanács holnap tartja ülését a Parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével. A felek a költségvetési kiadáscsökkentésre vonatkozó elgondolásaikat fogják megvitatni. A munkáltatók már hétfőn letették voksukat a Reformszövetség csomagja mellett. A munkavállalók ezekben a percekben tartják egyeztetésüket.

A szakszervezetek részéről a költségvetési kiadáscsökkentésekről történő egységes oldaljavaslat kialakítását nehezíti a szűk időkeret - mondta a VGO-nak Borsik János, az Autnóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

Mi ugyanis saját javaslat mellett kötelezzük el magunkat, nem úgy, mint a munkáltatók, akik a Reformszövetség javaslatát nyújtották be - érvelt.
Az Autonómok első embere elmondta, bizonyos sarokpontokban lesz kompromisszum a szakszervezetek között, ami mögé egységesen kiállnak a plenáris ülésen. Ezt az egységes oldalálláspontot holnap délelőtt fogjuk ismertetni az OÉT előtt a Parlamentben - szögezte le.

Szerdán a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége már ismertette kiadáscsökkentő- és válságkezelési elképzeléseit . Ezek közül Borsik szerint több is túlmutat a realitásokon. Így például a kedvezményes áfa-kulcs és a háromkulcsos

Borsik munkavállalók oét
Kapcsolódó cikkek