Magyar gazdaság

Fát ültetnek a fiatal üzletemberek

Több mint 600 fát ültettek el eddig a fiatal üzletemberek Magyarországon, s az akciójukat április 4-én Budapesten a XVII. kerületben folytatják.

Kicsivel zöldebbé válhat a Balaton-felvidék annak köszönhetően, hogy a Fiatal Üzletemberek Világszervezetének (JCI) közreműködésével több mint száz fát ültettek el Kékkút külterületén. Az akció keretében ezen a héten csaknem két és fél hektárt telepítenek be a környéken honos facsemetékkel.

"Kékkúton mindig is fontos volt a természet védelme. Az itt élők büszkék rá, hogy a Káli-medencében laknak és úgy érzik, hogy minden egyes elültetett fával újra esélyt adunk a sokszor csak kihasznált környezetünknek" - hangsúlyozta Pék László, a száz lelkes Veszprém megyei település polgármestere.

Az akció apropóját az adta, hogy a Fiatal Üzletemberek Világszervezete (JCI) június 10-14. között Budapesten rendezi éves Európa konferenciáját. "Nemcsak az eddigi legnagyobb magyarországi üzleti konferenciát akarjuk megrendezni, de a legzöldebbet is" - mondta a faültetést kommentálva Galambos Tamás, a Fiatal Üzletemberek Világszövetsége magyarországi elnöke. Beszámolt arról is, hogy az akció újabb állomása április 4-én Budapest XVII. kerülete lesz.

Magán a nyári konferencián a tervek szerint 2500-3000 fiatal európai vállalkozó és üzletember vesz majd részt. A tanácskozáson kiemelt figyelmet szentelnek a társadalmi felelősségvállalás témakörének, s az előadók között lesz Soros György, a világ legismertebb magyar származású pénzügyi szakembere is.

faültetés JCI fiatal üzletember
Kapcsolódó cikkek