Magyar gazdaság

Vidéki hálózatot tervez az MKSZ

Ma nyitja meg első regionális irodáját a Magyar Külgazdasági Szövetség (MKSZ). Már az idén egy további iroda nyitását tervezik.

Az elsősorban hazai tulajdonú kis- és középvállalatokat tömörítő - szakmai érdekképviseleti és érdekegyeztető tevékenységet ellátó társadalmi - szervezet Nagykanizsán létesíti első  regionális irodáját, amelyet a DKG-ITCC Hungary Kft. égisze alatt működtet. Az idén egy további regionális iroda felállítását tervezi az MKSZ,  Kelet-Magyarországon.

Ahogy Dávid Imre, az MKSZ elnöke a szövetség éves közgyűlésén fogalmazott: a regionális irodák nyitása és működtetése a tagvállalatok segítségének köszönhető. Ugyanis helyet biztosítanak a képviseletnek. A cél egyébként a hazai kis- és középvállalati kör segítése a külpiacra jutáshoz.

Azt tervezik, hogy jövőre két további irodát nyitnak. Ehhez azonban már külső forrásokat - nevezetesen pályázati pénzeket - is szeretnének szerezni.

Az MKSZ-nak jelenleg mintegy nyolcvan tagja van, a legnagyobb cégektől az egyéni vállalkozókig, az ipar, a mezőgazdaság és a különböző területeiről, gyártó és külkereskedelmi cégek, kereskedőházak, bankok, oktatási intézmények.  A szövetség szoros együttműködést alakított ki az exportban érdekelt állami, kormányzati, illetve más civil szervezetekkel, intézményekkel.

MKSZ regionális iroda
Kapcsolódó cikkek