Magyar gazdaság

Dicsérik a világtörténelem legnagyobb csalóját - Jól viselkedik Madoff a börtönben

Megkedvelték a börtönőrök a világtörténelem legnagyszabásúbb csalójaként elhíresült Bernard Madoffot – számolt be a New York Post.

Decemberi letartóztatása óta alighanem először mondott valaki valami jó Madoffról, akit közel 65 milliárd dollárt kárt okozó piramisjáték szervezése miatt ítéltek júniusban 150 évnyi börtönbüntetésre.

„Tökéletesen beilleszkedett ide és senkivel nincs semmilyen problémája” – nyilatkozta az Észak-Karolina állambeli Butner büntetés-végrehajtási intézet egyik alkalmazottja. (Ez az a börtön, ahol a 71 éves Madoff a büntetését tölti – a szerk.)

Madoff, mint a börtönlakók legtöbbje, dolgozik is: ajtókra vagy íróasztalokra szerelhető névtáblákat gravíroz. Reggelente 7 órakor kezdi a munkát és 14.30-kor fejezi be. Munkájáért fizetés is jár, amin, akárcsak a többi elítélt, élelmiszert vásárolhat és saját maga főzhet – közölte a Butner börtön.

Madoffot tartják a világtörténelem legnagyobb csalójának abban az értelemben, hogy ő volt az, aki egy személyben a legnagyobb kárt okozta machinációival.

Legalább 4800 befektetőt károsított meg azzal, hogy az általa vezetett Wall Street-i befektetési cég mindig az új ügyfelektől begyűjtött pénzekből fizette ki a régi ügyfelek hozamait.

csalás börtön piramisjáték Bernard Madoff
Kapcsolódó cikkek