Magyar gazdaság

Túl a nehezén? – 3,2 millió munkanélkülire számít 2010-re a brit kamara

A szigetország a recesszió nehezén már túl van, de túl korai lenne élénkülésről beszélni - véli a Brit Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (BCC), 5 600 tagvállalat körében végzett felmérése alapján.

A Brit Kereskedelmi Kamarák Szövetségének jelentése szerint az idei második negyedben a bizalom növekedése volt észlelhető, ám változatlanul azt jósolja, hogy a munkanélküliek száma 2010 közepére eléri a 3,2 milliót – idézi a felmérés eredményét a BBC.

A feldolgozó és szolgáltató ágazat javulást ért el ez és második negyedében, m-égis, a feldolgozó szektor általában továbbra is rosszabb állapotban van. David Frost, a BCC vezérigazgatója szerint el kellene vetni a biztosítási járulékok 2011-ben tervezett növelését, mert az "a munkahelyek megadóztatása."

Alistair Darling brit pénzügyminiszter június közepén arra figyelmeztetett, hogy az ország gazdasági fellendülését a biztató jelek ellenére is visszavethetik a növekvő olajárak, illetve "más európai országok" kudarca bankrendszerük rendbetételében.

A brit kiskereskedelmi forgalom a májusival megegyező ütemben esett júniusban – derül ki a brit iparszövetség (CBI) felméréséből. A CBI eladási mutatója változatlanul –17 ponton állt. A szövetség szerint a kiskereskedők számára az egyetlen jó hír az, hogy nem romlott tovább a helyzetük, ám korai lenne tartós javulásra számítani az elkövetkező hónapokban.

Alistair Darling brit pénzügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy az ország gazdasági fellendülését a biztató jelek ellenére is visszavethetik a növekvő olajárak, illetve "más európai országok" kudarca bankrendszerük rendbetételében.

munkanélküli kereskedelmi kamara brit válság recesszió
Kapcsolódó cikkek