BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 1400 állás a Műegyetemi Állásbörzén

Több mint 1.400 állás és 1.000 gyakornoki hely várja az érdeklődőket az április 14-én és 15-én megrendezésre kerülő 30. Műegyetemi Állásbörzén

A cégek "toborzási kedvének" élénkülését mutatja, hogy az őszi műegyetemi állásbörzéhez képest 38 százalékkal nőtt a tavaszi kiállítók száma, az egy évvel ezelőtti börzén pedig megközelítőleg ugyanannyi kiállító vett részt.

    Az állásbörzén 138 kiállító cég képviselteti magát a műszaki mellett gazdasági, természettudományi és logisztikai területekről, az ajánlatok nagy része friss diplomásoknak vagy egy-két éves tapasztalattal rendelkező fiatal szakembereknek szól. Az alsóbb éveseknek a részt vevő cégek több mint 70 százaléka kínál szakmai gyakorlatot - olvasható az egyetemi közleményben.

    A legkeresettebb végzettségűek a villamosmérnökök mellett az informatikusok, azonban az elmúlt évekhez képest növekvő kereslet figyelhető meg a különböző gazdasági szakmák iránt is.

    A tavaszi műegyetemi állásbörzén kiállító cégek 43 százaléka keres villamosmérnök, 39 százaléka pedig informatikai végzettségű munkaerőt. A gazdasági diploma továbbra is érték: a meghirdetett állások 27 százaléka gazdasági végzettségű álláskeresőknek szól - áll a közleményben.

A kiállítók között 79 olyan cég szerepel, mely Budapesten csak a műegyetemi börzén vesz részt. Ezek között vannak nagy elektronikai gyártók, banki szolgáltatók, energiaipari, autóipari, informatikai, műszaki fejlesztő cégek, valamint gyógyszergyárak is.

    A kiállítók számának növekedése mellett az elmúlt évekhez képest változás például az, hogy a börze kínálatában ismét szerepelnek állásajánlatok építész- és építőmérnökök számára - idézi a közlemény Somogyi Ildikót, az állásbörze marketing és PR vezetőjét.

    A közleményben hangsúlyozzák: a 2009-es műegyetemi állásbörze felmérései alapján a résztvevők csaknem 70 százaléka a megfelelő elméleti tudás mellett már szakmai tapasztalattal is rendelkezett, mely tendencia az elmúlt években folyamatos növekedést mutatott. Ezt a törekvést segíti, hogy a börzén részt vevő cégek több mint 70 százaléka kínál gyakorlati lehetőséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.