Magyar gazdaság

Futó Pétert a BUSINESSEUROPE alelnökévé választották

A munkaadói érdekeket összeurópai szinten képviselő legbefolyásosabb csúcsszervezet, a 34 ország 40 munkáltatói szövetségét tömörítő BUSINESSEUROPE az MGYOSZ elnökét, Dr. Futó Pétert választotta alelnökévé június 10-11-i madridi közgyűlésén.

Az MGYOSZ elnökének kinevezése két évre, a 2010. július 1-től, 2012. június 30-ig terjedő időszakra szól, magában foglalva a magyar elnökség féléves időszakát is. A BUSINESSEUROPE nyolc alelnöke meghatározó szerepet játszik a szervezet irányításában, hiszen az elnök közvetlen tanácsadóiként befolyással bírnak a BUSINESSEUROPE európai érdekérvényesítő stratégiájának alakítására. Emellett fontos feladatuk a nemzeti és európai sajtó tájékoztatása is.

Dr. Futó Péter a BUSINESSEUROPE alelnökeként a következő két évben számos rangos konferencia védnökeként és szónokaként is aktív szerepet fog vállalni a szervezet életében, ilyen például az évente Brüsszelben megrendezésre kerülő European Business Summit. A magyar elnökséget záró, 2011-ben megvalósuló üzleti csúcsrendezvény előkészítésében így az MGYOSZ is szervesen közre fog működni.

„Nagy megtiszteltetés a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége számára a BUSINESSEUROPE döntése. A legbefolyásosabb európai munkaadói szervezet élén hangsúlyos szerepünk lesz a következő két évben az európai szintű munkaadói érdekképviselet ellátásában, és ez számos lehetőséget hordoz magában a magyarországi vállalkozói szféra számára is.” – mondta el kinevezése kapcsán Dr. Futó Péter.

Az MGYOSZ elnöke szerint a BUSINESSEUROPE-ban betöltött hangsúlyosabb szerep objektív és közvetlen kommunikációt tesz lehetővé az európai üzleti világ irányába a magyar gazdaságban zajló folyamatokról, elősegíti a külföldi befektetői kedv növelését, hozzájárul a pozitív országimázs kialakításához, és nagyobb teret, figyelmet biztosít azoknak a prioritásoknak amelyek régiónk érdekét szolgálják.

alelnök businesseurope futó péter
Kapcsolódó cikkek