Magyar gazdaság

Putyin: Nem kivételezünk a hazai cégekkel

Az orosz kormány arra törekszik, hogy egyenlő feltételeket biztosítson az Oroszországban működő belföldi, és külföldi vállalatok részére egyaránt.

"Ami a befektetői jogokat és érdekeket illeti, mi sohasem teszünk különbséget orosz és külföldi vállalat között" - emelte ki Putyin a külföldi befektetésekkel foglalkozó konzultációs tanács ülésén az Itar-TASZSZ jelentése szerint. "A kormány azon van, hogy "kedvező feltételeket teremtsen mindenki részére": "Együttesen nyerünk és küzdjük le a nehézségeket" - emelte ki.

Az orosz kormányfő emlékeztetett arra, hogy a idején a kormány pénzügyi támogatást kínált mind a 100 százalékban orosz tulajdonban lévő bankoknak, mind pedig a külföldi bankok orosz piacon működő leányvállalatainak. "Abból az elvből indulunk ki, hogy mindazok érdekei, akik Oroszországban dolgoznak, elválaszthatatlanok egymástól" – fogalmazott Putyin. A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy a válság idején az orosz kormány támogatást ajánlott fel mind az orosz autógyártóknak, mind pedig az autóiparban működő vegyes vállalatoknak.

leányvállalat miniszterelnök vegyes vállalat cég Orosz Putyin
Kapcsolódó cikkek