Magyar gazdaság

A vártnál kevesebben segélykérelem az Egyesült Államokban

A vártnál kisebb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban.

A múlt héten 439 ezren nyújtottak be először kérelmet munkanélküli segélyre, ez elmarad a várt 440 ezernél, de magasabb a megelőző heti 437 ezres szintnél. Így várhatóan pozitív hatású lesz a hír a piacokra.

A múlt heti emelkedést követően a segélykérelmezők négy hetes mozgó átlaga tovább csökkent, jelenleg 443 ezer, közölte az amerikai munkaügyi tárca. Ez a legalacsonyabb szint 2008 szeptembere óta.

A tartósan munkanélküli segélyben részesülők száma is csökkent 48 ezerrel, így számuk a 2008 novemberi szintre süllyedt, 4,3 millióra.

A vállalatok a negyedik egymást követő hónapban több mint 100 ezer munkahelyet teremtettek azonban a munkanélküliségi ráta tovább nőtt, 9,6 százalék. A munkaerő-piaci kilábalást lassíthatja a vártnál kisebb inflációs adat is. Az elemzői várakozások szerint elhúzódhat a munkanélküliek arányának válság előtti szintre való csökkenése az Egyesült Államokban.

 

munkaügy átlag USA segély igénylés munkanélküli Amerika Egyesült Államok
Kapcsolódó cikkek