Magyar gazdaság

Titkoszolgálati eszközöket is bevet majd az adó- és vámhivatal

A kereskedelem bizonyos csatornáin az adócsalás jóformán a rendes napi ügymenet részévé vált, ezért a januártól működő Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói kiemelten figyelnek majd az ágazatra - mondta a Magyar Nemzetnek Sors László, a vám- és pénzügyőrség bűnügyi főigazgatója.

A lap szombati számában megjelent interjúban Sors ismertette: a nyomozók titkosszolgálati eszközöket is bevetnek majd a közkasszát megkárosító személyek ellen, s kezdeményezni fogják, hogy az adóhatóság vagyonosodási vizsgálattal szerezze vissza a tettesektől és azok családtagjaitól az illegálisan megszerzett pénzeket. Sors azt ígéri: a cégeltüntetők és az offshore vállalkozással ügyeskedők sem ússzák meg a felelősségre vonást - írja a lap.

Egyes becslések szerint az adócsalók miatt évente hozzávetőleg ezermilliárd forinttól esik el az államkassza. Sors szavai szerint az élelmiszerek, a mezőgazdasági alapanyagok, az elektronikai termékek és lényegében bármely tömegtermék forgalmazásánál hatalmas pénzek cserélhetnek gazdát illegálisan, így e területekre kiemelt figyelmet fordítanak majd.

 

titkoszolgálati eszközök NAV vámhivatal adóhivatal
Kapcsolódó cikkek