Magyar gazdaság

Orbán megmondta, milyen pénzhez nem nyúlhat az állam

A legnagyobb nemzeti egységre, az adócsökkentésre, a bankadóra, a kettős állampolgárságra, a pofátlan végkielégítések eltörlésére, és a szabad pálinkafőzésre - a miniszterelnök szerint a többi közt ezekre lehetünk büszkék – derül ki Orbán Viktor Facebookon közzétett videóüzenetéből.

Tíz olyan intézkedést sorol fel a Facebook közösségi portálon csütörtökön közzétett videóüzenetében Orbán Viktor, amelyre szerinte "mindannyian, közösen és együtt a leginkább büszkék lehetünk".

A miniszterelnök ezek közé sorolja, hogy a legnagyobb nemzeti egységet hozták létre Európában a parlamenti, majd az önkormányzati választáson, a legnagyobb adócsökkentést hajtották végre az elmúlt húsz év történetében. Bevezették a gyermeknevelést támogató adózást, először Európában Magyarországon vezették be a bankadót, 90 év után ismét van kettős állampolgárság.

A valaha volt legszigorúbb törvényt vezették be a bűnözéssel szemben, a vörösiszap-katasztrófa esetében világra szóló összefogást hoztak létre a magyarok, eltörölték a felháborító végkielégítéseket, megfelezték a politikusok számát; és megadták a szabad pálinkafőzés jogát – tudósít a hirado.hu.

"Először mondjuk ki Magyarországon a következő év elejétől kezdődően, hogy az állam nem nyúlhat hozzá ahhoz a pénzhez, amely a gyerekek felneveléséhez szükséges. El fogunk jutni majd oda több lépésben, hogy a gyermekneveléshez szükséges pénzt egyáltalán nem adóztatja majd az állam" – szögezte le a miniszterelnök.
 

adócsökkentés végkielégítés vörösiszap büszkék adózás Facebook büszke
Kapcsolódó cikkek