Magyar gazdaság

Orbán: Kitakarítottam a disznóólat

Sajtótájékoztató keretében mutatta ma be az Új Széchenyi Tervet Orbán Viktor miniszterelnök, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Matolcsy beszámolója szerint az Új Széchenyi Terv 2011-2014 között 7 000 milliárd forint forrással évi 5 százalékponttal emeli majd meg a beruházás rátát. Ezzel a magyar beruházási ráta 2014-re mintegy 25 százalékos szintre nő majd, a magyar pedig a 4-6 százalékos sávba emelkedik. A miniszter kiemelte: így 2014-ig mintegy 300 ezer új munkahely jöhet létre.

 

 

Orbán Viktor szerint a kormány politikájának középpontjában Magyarország ésszerű újjászervezése áll majd; ez segíti a kiadások csökkentését és a bevételek növekedését, ez fogja helyreállítani a pénzügyi egyensúlyt, tartja 3 százalék alatt a költségvetési hiányt, és teszi lehetővé az államadósság csökkentését. Orbán közölte azt is: eddig disznóól volt a pályázati rendszerben, de volt alkalmam kitakarítani disznóólat. Ennek megszüntetése érdekében van szükség a Széchenyi-tervre.

A nyugdíjrendszer hosszú távú megoldása nem a nyugdíjrendszerben, hanem a család- és foglalkoztatáspolitikában van, így ennek megfelelően fog intézkedni a kormány - mondta a miniszterelnök.


[enews_gallery id='492952']

GDP Széchenyi terv fellegi nyugdíjrendszer beruházás nyugdíj pályázat
Kapcsolódó cikkek