Magyar gazdaság

A VP több mint 1.216 milliárd forintot szedett be tavaly

A Vám- és Pénzügyőrség (VP) 2010-ben 1.216 milliárd forintot szedett be, amely a központi költségvetés tavalyi bevételeinek 12 százaléka, míg 2009-ben 1.267 milliárd forint volt ez az összeg, ami a központi büdzsé bevételeinek 15,23 százalékát jelentette - mondta Béndek József pénzügyőr altábornagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és pénzügyőri szakmai elnökhelyettese szerdán Budapesten.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtótájékoztatóján Szabó Károly főigazgató kiemelte: a VP bevételeiből a legnagyobb részt, 1.043 milliárd forintot a régiós vámszervek teljesítettek tavaly, az idei terv pedig 1.074 milliárd forint.

Béndek József elmondta: a VP-APEH integráció keretében tavaly átszervezést hajtottak végre, a szolgálati nyugdíjra jogosultak jelentős része - 472 munkatárs - nem fogadta el a felajánlott beosztást, ezért szolgálati viszonyukat megszüntették és nyugállományba helyezik őket. Hozzátette: január elsejével összesen 507-en távoztak a szervezettől, közülük sokan még felmondásukat töltik.

vámilletékek bevétel büdzsé VP
Kapcsolódó cikkek