Magyar gazdaság

Már csak a Svájci Alap egytizede vár gazdára

A Svájci Alap hazánk számára elkülönített, jövő júniusig leköthető 130 millió frankos (mintegy 30 milliárd forintos) forrásának már kilencven százalékát lekötötték.

Ezt Christian Mühlethaler svájci nagykövet jelentette be tegnap azon a rendezvényen, amelyen két turisztikai projekt támogatási szerződését írták alá. Az észak-magyarországi és az észak-alföldi régiók turisztikai adottságainak népszerűsítését célzó projektek a Svájci Alapból összesen mintegy kétmillió svájci frank támogatást kaptak.

A Norvég Alap esetében ősszel már lezárult az első, mintegy 130 millió eurós támogatási ciklus, az újabb, már közel 150 millió eurós keretű programozási időszakra vonatkozóan jövő év második felében lehet benyújtani a pályázatokat – mondta el lapunknak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség illetékes iránytó hatóságának vezetője.

Simó Balázs szerencsésnek nevezte, hogy éppen akkor indul be a pályázási időszak az újabb norvég forrásokra, amikor az uniós támogatások jelenlegi, 2007-2013-as ciklusában az utolsó pályázati kiírások zárulni fognak.

támogatás svájci alap forrás EU
Kapcsolódó cikkek