Magyar gazdaság

Bajnai megelőzte Orbánt

Bajnai Gordon népszerűbb lett januárban, mint Orbán Viktor - derül ki az Ipsos ma publikált közvélemény-kutatási adataiból. Sőt, a volt miniszterelnököt többen látnák szívesen fontos politikai pozícióban, mint bármelyik parlamenti párt vezetőjét.

Bajnai Gordon népszerűsége a friss adatok szerint 28 százalékos, Orbán pedig 27 százalékon áll. A kormányváltás idején, 2010 májusában Orbánt még több, mint kétszer annyian támogatták, mint elődjét, akkor 53-26 volt kettejük népszerűségi mutatója.

A legnépszerűbb politikusok ebben a hónapban Schmitt Pál köztársasági elnök, 34 százalékos mutatóval, igaz, a felmérés a plagizációs vádak nyilvánosságra kerülése előtt történt. A második legnépszerűbb Varga Mihály, 32 százalékkal, 30 százalékon pedig három fideszes politikus áll: Kósa Lajos, Pokorni Zoltán és Rogán Antal.

A pártok közt a Fidesz előnye változatlanul nagy, ám egyre csökken. A Fidesz 39 százalékon áll a biztos szavazók közt, az MSZP 26, a Jobbik 22, az LMP 9, a Demokratikus Koalíció pedig 3 százalékot kapna, ha most lenne a választás.

Bajnai Ipsos Orbán közvélemény-kutatás
Kapcsolódó cikkek