Magyar gazdaság

Vértes: vagy Orbán lép, vagy nélküle lépnek

A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint a kormányzati kommunikáció tele van zavarokkal, és már csak három lehetőség maradt: Orbán lép, nélküle lépnek vagy jön a pénzügyi csőd.

A kormányzati kommunikációban az egyik „hülyeség” a másik után kerül nyilvánosságra, mondta Vértes András, aminek jelentős gazdasági következményei lehetnek, és ezek a bejelentések teljesen lejáratják a magyar kormányt. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint nem véletlen, hogy Fellegi Tamás tartotta a sajtótájékoztatót csütörtökön és nem Matolcsy György. A közgazdász szerint Selmeczi Gabriellának ideje lenne csöndben maradnia, mert a rossz kommunikáció csak árt az országban, olyan ügyekben, amelyekben az amerikai külügyminiszter, vagy Barroso írt levelet - tudósít az ATV.

Három lehetőség van, az első, hogy Orbán Viktor teszi meg a szükséges lépéseket, a második, hogy a Fidesz vezérkara cselekszik Orbán Viktor nélkül, a harmadik pedig a pénzügyi csőd. Ezekből választhat a kormány Vértes András szerint. A közgazdász szerint az Egyesült Államok esetében az állam a bankrendszerbe tett pénzt, hogy az fennmaradhasson, ezzel szemben Magyarországon az MNB nem tett és tehet ilyet.

Az IMF-tárgyalásokról a közgazdász elmondta: a tárgyalások úgy kezdődnek, hogy a kormány elmondja, mit szeretne kezdeni a pénzzel. Az IMF a készenléti esetében negyedévente ellenőrzi a gazdasági lépéseket.

IMF csőd GKI Vértes bankrendszer
Kapcsolódó cikkek