BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos adóbevallási és -fizetési határidő közeledik

A vállalkozási tevékenységet folytató vagy általános forgalmiadó-fizetési kötelezettséget eredményező értékesítést végző magánszemélyek a jövő hét hétfőig, azaz 2012. február 27-éig (mivel február 25-e szombatra esik) a 1153 számú nyomtatványon nyújthatják be személyi jövedelemadó bevallásukat az adóhatósághoz.

Szintén február 27-éig kell a 1143 számú nyomtatványon bevallást benyújtaniuk az eva-alanyok többségének: az egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezető betéti és közkereseti társaságoknak. 
 
Fontos, hogy az esetleges adókötelezettséget is 2012. február 27-ig kell megfizetni. A NAV arra kéri az adózókat, hogy amennyiben megtehetik, minél hamarabb adják be bevallásukat az adóhatósághoz, lehetőség szerint az Ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton! Ezzel a felesleges sorban állást is elkerülhetik.

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.