Magyar gazdaság

Selmeczi: Megéri majd gyesről visszatérő nőket alkalmazni

A Fidesz szóvivője szerint a munkahelyvédelmi akcióterv kismamákat érintő intézkedéseinek köszönhetően csökkenhet a nők munkaerő-piaci hátránya, ugyanis a munkáltatóknak megéri majd gyesről visszatérő édesanyákat foglalkoztatniuk.

Ma a nőknek egyértelmű hátrányt jelent a munkaerőpiacon, ha kisgyermekeik vannak, hiszen sokszor már az állásinterjúkra sem hívják be őket emiatt - hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, aki szerint az Orbán Viktor kormányfő által meghirdetett munkahelyvédelmi tervnek köszönhetően mindez változni fog, ugyanis a munkaadók jelentős kedvezményt kapnak majd, ha gyesről visszatérő édesanyákat alkalmaznak.

Az akcióterv szerint a gyesről és a gyedről visszatérők után az elhelyezkedést követő első két évben nem kell majd járulékot fizetniük a munkáltatóknak, a harmadik évben pedig csak a jelenlegi felét. Az első két esztendőben éves szinten így 342 ezer forint, a harmadik évben pedig 174 ezer forint lesz a munkaadók megtakarítása - közölte a Fidesz szóvivője.

Selmeczi nők Orbán Viktor munkaerő munkahely
Kapcsolódó cikkek