Magyar gazdaság

FT: A Matolcsy csomaggal nem tudták bolonddá tenni az elemzőket

A kormányzati várakozások szerint a magyar gazdaság jövőre túlteljesíti az Európai Unió várakozásait, megvan a terv az alsó középosztálybeliek megsegítésére - a baj csak az, hogy ezek a várakozások nagyon gyakran igen derűlátók - áll a Financial Times felzárkózó térségi blogrovatában (beyondbrics).

Kester Eddy, a londoni gazdasági napilap budapesti tudósítója szerint a piacok általánosságban üdvözölték a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bejelentett költségvetési intézkedéseket, különösen azt, hogy a kormány mégsem terjeszti ki az MNB-re a pénzügyi tranzakciós adót. A piaci elemzőket azonban szerinte "nem sikerült bolonddá tenni". Az OTP elemzőrészlegének hétfői értékelése szerint például az összkép stagnáló gazdasági aktivitást mutat - áll a Financial Times blogrovatának írásában.

A tudósító idézi a Capital Economics londoni gazdaságelemző cég egyik vezető közgazdászát, Neil Shearinget is, aki a lapnak kijelentette: a magyar piacokat a nyár eleje óta terjedő globális derűlátás hajtja fel, ám ha helytálló a cég azon várakozása, hogy az euróövezeti válság újból eszkalálódni kezd, akkor ez a folyamat rövid életű lehet. Shearing a hozzátette: nem lenne meglepve, ha a forint ismét 300 forint/euró fölé gyengülne.

Matolcsy-csomag FT Financial Times elemző
Kapcsolódó cikkek