Magyar gazdaság

Gyorsan talpra áll Amerika Sandy pusztítása után

Az Egyesült Államok észak-keleti részében a vállalatok és a szolgáltatások szerdán várhatóan ismét beindulnak a Sandy hurrikán okozta kétnapos pusztítás után. Ezek közé tartoznak - a BBC News angol tévé jelentése szerint - a főbb repülőterek, kormányzati épületek, és a New York-i Értéktőzsde is, amely utoljára 1888-ban zárt be két napra.

Ám számos lakásban még mindig nincs áram, és a New York-i metrók továbbra sem közlekednek, noha Michael Bloomberg, New York polgármestere azt reméli, hogy a buszok szerdán már ismét járhatnak.

A pusztítások több mint negyven ember életét követelték. Becslések szerint a helyreállítás költsége eléri a 30-40 milliárd dollárt. Barack Obama elnök, aki felfüggesztette választási kampányát, ellátogat New Jerseybe.

Andrew Cuomo, New York kormányzója kijelentette: "Emberöltő óta nem láttunk ekkora károkozást." Chris Christie, New Jersey kormányzója, aki odaadó híve a republikánus Romney elnökjelöltnek, dicsérte a demokrata elnökét azért, ahogy a hurrikánt kezelte."Tegnap háromszor is beszéltem az elnökkel" - nyilatkozta a CNN-nek. "Hihetetlen segítséget nyújtott a (szövetségi) államunknak, és egyszer sem hozta fel a választás témáját" – tette hozzá.

 

USA Sandy pusztítás huttikán
Kapcsolódó cikkek