Magyar gazdaság

Csak az állam segíthet? - Pintérhez fordultak a polgármesterek

Bevatakozás nélkül nem lehet eleget tenni a törvényi előírásoknak - olvasható a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kiadott közleményben.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége február 13-ai, közel 500 polgármester részvételével rendezett konferenciája után megállapította, hogy

- hogy több száz – elsősorban kis – település van, amelynek testülete objektív okok miatt nem tud „nullszaldós” költségvetést készíteni a kötelező önkormányzati feladatok valamelyikének részleges vagy teljes elhagyása nélkül. A konferencián elhangzott felszólalások is azt erősítik meg, hogy beavatkozás nélkül nem lehet megfelelni a törvényi előírásnak.

- hogy a konferencián a polgármesterek nem kaptak választ arra, hogy miként tudnak a nagy számban érintett települések a költségvetésük elkészítésénél megfelelni annak a törvényi elvárásnak, hogy nem tervezhetnek hiányt.

"A Magyar Önkormányzatok Szövetsége ezért kezdeményezte Dr. Pintér Sándor belügyminiszternél az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa ülésének haladéktalan összehívását, hogy ott, a többi önkormányzati szövetség részvételével közösen alakíthassuk ki az ezzel kapcsolatos álláspontot és megtaláljuk a legjobb megoldást" - zárul a Szövetség közleménye.

Magyar Önkormányzatok Szövetsége Pintér Sándor
Kapcsolódó cikkek