Magyar gazdaság

Nem tart az olcsó benzintől a Tesla

A Tesla, az elektromos autózás úttörője nem tart az olajárak csökkenésétől.

"Az olaj, csak mert olcsóbb lett, még nem lesz több is" - jelentette ki Jerome Guillen, a Tesla értékesítési igazgatója kedden a detroiti autószalonon. "Mi hosszú távon tervezünk" - tette hozzá.

Az olaj ára tavaly nyár óta mintegy a felére csökkent és az üzemanyag ára is azóta nagyot csökkent. "Olcsó benzin mellett nem lesz könnyű elektromos autókat eladni" - mondta Michelle Krebs, az AutoTrader autókereskedő portál elemzője, megjegyezte azonban, hogy nem lehet tudni az alacsony benzinárak korszaka mennyi ideig tarthat.

A Teslához hasonlóan a Nissan sem aggódik az olcsó benzin miatt. Carlos Ghosn, a konszern elnöke szerint az elektromos autók terjedését már nem lehet megállítani. "Az elektromos autó létrejötte leginkább az oktostelefonok megjelenéséhez hasonlítható" - mondta.

A GM elnöke Mary Barra éppen a detroiti autószalonon mutatta be a konszern széles vásárlóközönségének szánt elektromos modelljét, a 300 kilométeres hatótávval rendelkező Chevrolet Bolt kocsit. Az autó értékesítését 2017-ben kezdik meg 30 ezer dollár körüli áron.

A kocsi pont azt a vásárlóközönséget veszi célba, amit a Tesla következő elektromos autója, a "Model 3" is. Jerome Guillen azonban ebben nem lát veszélyt, hiszen - mint monda - "célunk az, hogy a lehető legtöbb elektromos autót vigyük az utakra. Ebben minden modell a segítségünkre van".

Nissan benzin autópiac olaj Tesla
Kapcsolódó cikkek