BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kelet-nyugati áruforgalom csomópontjává válhat Magyarország

Európa egyik vezető kikötő-logisztikai cége Magyarországot választotta legújabb tervezett beruházása célpontjának. A METRANS Danubia Kft. - mely a HHLA AG leányvállalata - bejelentette a Budapest-Csepel terminál létrehozását. „A beruházásnak köszönhetően Magyarország a kelet-nyugati áruforgalom csomópontjává válhat a jövőben” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházást bejelentő mai sajtótájékoztatón.

A METRANS Danubia Kft. és a HHLA AG április 30-án csütörtökön előterjesztette, hogy  elindítja magyarországi beruházását, a METRANS Konténer Terminál Csepel létrehozását. A létesítmény nem csak a kelet-nyugati áruforgalmat irányíthatja Magyarország felé, de a későbbiekben az Ázsiából érkező és az oda szállítandó áruk legfontosabb csomópontjává válhat. Emellett hozzájárul a Magyarország és az észak-német Hamburg és Bremerhaven kikötők közti forgalomkapacitás növeléséhez, egyúttal elősegíti hazánk dél-európai kikötőkkel való kapcsolatának fejlődését. A projekt ezen felül hozzájárul ahhoz is, hogy a forgalom súlypontja a közúti közlekedésről a vasútra terelődjön át.

Klaus - Dieter Peters, a HHLA AG elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházás első fázisában a terminál raktározási területének kialakítása, továbbá vágányok, parkolóhelyek és a szociális épület kiépítése zajlik, majd ugyanezen időszakban a leendő magyarországi központ számára egy irodaház megépítését is tervezik. „A beruházás az első fázisban 200 magyar munkahelyet teremt és ez a szám tovább emelkedhet. Az első ember felvétele akár már 2015 júliusában is megtörténhet”- közölte az elnök-vezérigazgató.

A Budapest-Csepel terminál létrehozását a METRANS és HHLA teljes mértékben önerőből fogja finanszírozni. A beruházásról a külgazdasági és külügyminiszter elismerően nyilatkozott.

A METRANS csoport 1999-ben kezdte el tevékenységét Magyarországon. A környezetkímélő, vasúti szállításokat lebonyolító vállalkozás stratégiai célkitűzése az európai kikötőkön keresztül a globális konténerforgalom megszervezése. A METRANS csoport 86,5 százalékban a HHLA AG tulajdona. A Hamburger Hafen und Logistik részvénytársaság Európa egyik vezető kikötő-logisztikai vállalata. A különböző tevékenységeik által a szállítmányozás teljes területét lefedik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.