Magyar gazdaság

Ezek a szakemberek lesznek a Versenyképességi Tanács tagjai

Varga Mihály mellett további hét tagja lesz a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak (NVT), amelynek létrehozását a múlt héten jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály azzal indokolta a testület létrehozását, hogy a következő években az egyik legfontosabb feladat az ország versenyképességének erősítése, benne az állami szolgáltatások javítása lesz. Az NVT csütörtökön délelőtt tartja alakuló ülését.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatása szerint a tanács tagja lesz Csath Magolna közgazdász, a Szent István Egyetem emeritus professzora, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem magántanára és kutató professzora, valamint a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem vendégprofesszora; Bársony Farkas, az AmCham Hungary elnöke; Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezetője; Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója;  Jánoskuti Levente, a McKinsey budapesti irodájának vezetője; Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

gazdasági szakértők versenyképesség gazdasági kilátások versenyképességi tanács
Kapcsolódó cikkek