Magyar gazdaság

Ráfér a 35 milliárdos felújítás a Hungaroringre

Szükség van arra, hogy a Hungaroring teljes körűen megújuljon, s 21. századi körülményekkel fogadja a Forma–1-es Magyar Nagydíjra érkező csapatokat, pilótákat, nézőket.

Szükség van arra, hogy a Hungaroring teljes körűen megújuljon, s 21. századi körülményekkel fogadja a Forma–1-es Magyar Nagydíjra érkező csapatokat, pilótákat, nézőket – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a mogyoródi pályán, ahol Chase Carey-vel, az F1-et irányító Formula One Group amerikai elnökével is találkozott. A tárcavezető szerint a pályára érve látható, hogy ráfér a kétszer két sávos lehajtó megépítése a környező területre, mert az év 365 napjából 65 napon biztosan szükség van rá, és nem mindegy, hogy a magyar futamra érkezők milyen tapasztalatokat gyűjtenek.

A politikus megerősítette a Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter által elmondottakat: a Hungaroring fejlesztésére 2019-ig 35 milliárd forintot költ a kormány. Seszták Miklós kiemelte: abban gondolkodnak, hogy a 2026 utáni időszakban is a versenynaptár része maradjon a Magyar Nagydíj, a fejlesztéseket ennek megfelelően tervezik meg. A Magyar Nagydíjat a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyerte, ezzel 14 pontra növelte előnyét összetettben a most negyedik Lewis Hamiltonnal, a Mercedes brit pilótájával szemben. A 30 éves Vettel az idén negyedszer, pályafutása során 46. alkalommal, Mogyoródon 2015 után másodszor győzött. Vettel mögött a finn Kimi Raikkönen lett a második, így a Ferrari kettős sikert ünnepelhetett. A harmadik helyen Valtteri Bottas ért célba, miután csapattársa, Hamilton az utolsó kanyarban visszaadta neki a pozíciót. A négy nap során összesen 199 ezren látogattak ki a Hungaroringre, ami 23 ezerrel több a tavalyi nézőszámnál. A vasárnapi futamot 79 ezren követték a helyszínen.

Forma-1 Hungaroring Mogyoród
Kapcsolódó cikkek