Magyar gazdaság

Központi nyilvántartás készül a víz- és villanyszerelőkről

A családok és vállalkozások könnyebb döntéséhez fog rendelkezésre állni a villanyszerelők és vízszerelők központi nyilvántartása, amelybe tegnap óta jelentkezhetnek az érintett szakmák képviselői.

Ingyenessé tette a kormány a közműcsatlakozásokat július 1-től a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára, valamint mérsékelte vagy teljesen ingyenessé tette az ehhez kapcsolódó eljárási díjakat is. Emellett szeptembertől a gázcsatlakozásokhoz hasonlóan az áram- és víziközmű-szektorban is lehetővé válik a családoknak és a kisvállalkozásoknak, hogy maguk válasszák ki a közműcsatlakozási munkák kivitelezőit. A változásnak köszönhetően gyorsabbá válik az ügymenet, hiszen megszűnik az elosztótársaságok eddig meglévő monopolhelyzete a közmű-kivitelezések terén, amely az építkezések, átalakítások körülményes engedélyezését és a kivitelezés elhúzódását eredményezte – hívta fel a figyelmet Budapest Főváros Kormányhivatala.

A kabinet szeptembertől a vállalkozások széles körét engedi be erre a piacra, amitől a szolgáltatások színvonalának emelkedését és a kivitelezői árak csökkenését várja. A családok és vállalkozások könnyebb döntéséhez rendelkezésre fog állni villanyszerelők és vízszerelők központi nyilvántartása, amelybe tegnap óta jelentkezhetnek az érintett szakmák képviselői. Ez az országos lista nem kizárólagos érvényű, hanem segítség azok számára, akik kivitelezőt keresnek a közműcsatlakozáshoz.

A névjegyzékbe kerüléshez szükséges kitöltött formanyomtatvány és a csatolt dokumentumok benyújthatók személyesen az ország bármely kormányhivatalában vagy postán a budapesti kormányhivatal metrológiai és műszaki felügyeleti főosztályának címezve. Elektronikus levélben is kérhetik a szakemberek a listára való felkerülést a [email protected] e-mailcímen.

villanyszerelő nyilvántartás vízszerelő
Kapcsolódó cikkek