BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre kevesebben kérnek munkanélküli segélyt Amerikában

A múlt héten tovább csökkent, és 44 éves mélypontra süllyedt az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban.

A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy az október 14-ével végződött héten 222 ezren jelezték igényüket munkanélküli segélyért, ez 22 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban és a legkevesebb 1973 márciusa óta. A Reuters által megkérdezett elemzők csekélyebb csökkenést vártak, arra számítottak, hogy a munkanélküli segélyt kérelmezők száma 240 ezerre esik.

Ez volt az egymást követő 137. hét, hogy a kérelmek száma 300 ezer alatt maradt, ezt tekintik az elemzők erős munkaerőpiacnak. Az adat azt is tükrözi, hogy kiesett a bázisból a Harvey és az Irma hurrikán hatása, amelynek következtében szeptember elején 298 ezerre emelkedett az újonnan segélyért folyamodók száma.

A munkaerőpiac közel van a teljes foglalkoztatottsághoz, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalékon, tizenhat és fél éves mélyponton áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.