Magyar gazdaság

Vastagabb lett az amerikaiak pénztárcája

Szeptemberben a várakozásoknak megfelelően az előző havinál nagyobb mértékben nőttek a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis hétfőn közzétett kimutatása szerint.

Szeptemberben a lakosság szabadon elkölthető jövedelme a vártnak megfelelő 0,4 százalékkal 53,0 milliárd dollárra nőtt az augusztusi 0,2 százalékos havi növekedés után.

A személyes jövedelmek növekedése elsősorban a bérek és fizetések, valamint a nem mezőgazdasági termelőeszközök tulajdonosai bevételének az emelkedésére vezethető vissza.

A személyes kiadások a várt 0,8 százaléknál nagyobb mértékben, 1,0 százalékkal nőttek szeptemberben az augusztusi 0,1 százalékos növekedés után.

Az élelmiszereket és az energiahordozókat leszámítva a személyes kiadások a piaci várakozásoknak megfelelően, az előző havival megegyező 0,1 százalékkal mentek fel szeptemberben. Az éves növekedés mértéke is a piaci várakozásnak megfelelő volt szeptemberben, 1,3 százalék, megegyező az augusztusival.

Egyesült Államok jövedelmek
Kapcsolódó cikkek