Magyar gazdaság

Érdekképviseletet kaptak a nyugdíjas szövetkezetek

Megalakult a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége szerdán Budapesten.

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének alakuló ülése utáni sajtótájékoztatón a szervezet elnökének megválasztott Turi Dénes elmondta: érdekvédelmi szervezetként szeretnék képviselni a szövetkezeteket és segíteni a jó tapasztalatok terjedését.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, Turi Dénes, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és az újonnan alakult Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége elnöke, Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter és Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke (b-j) az új szövetség alakuló ülését követő sajtótájékoztatón a fővárosi Aranytíz Kultúrházban 2017. december 6-án.
Forrás: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Turi Dénes – aki egyébként az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke is – közölte, első feladatként a következő néhány hónapban az ország minden részébe szeretnének eljutni és a nyugdíjas szövetkezetek alakításához és működtetéséhez szükséges információkat átadni az érdeklődőknek.

Kósa Lajos a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta,

közérdekű nyugdíjas szövetkezeteket július 1. óta lehet bejegyeztetni, eddig 76 ilyen szervezet alakult meg.

A cél, hogy a diákszövetkezetekhez hasonló eredményeket érjenek el egy éven belül, azaz jövő nyárra százra bővüljön a szövetkezetek, körülbelül 130 ezerre a tagok száma, és mintegy 40 milliárd forintnyi szerződést teljesítsenek évente.

érdekképviselet szövetkezetek nyugdíjasok
Kapcsolódó cikkek