Magyar gazdaság

Hetven milliárdot fordítottunk erdőgazdálkodásra

A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta összesen 71,3 milliárd forintot fordított az erdők megújulására, s ebből 17,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra költöttek – közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Nagykanizsán.

Fazekas Sándor az erdők világnapja alkalmából rendezett Pro Silva Hungariae kitüntetési ünnepségen elmondta, a kormány 2010-ben elhatározott célkitűzésének megfelelően a magyar erdők jó karban vannak, magas színvonalú erdőgazdálkodás folyik.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos (k) fát ültet az Ipoly Erdő Zrt. területén, a Nógrád megyei Diósjenő közelében 2017. november 6-án
Forrás: MTI

Kifejtette, az erdők minden elemünkben az emberiséget szolgálják, hiszen a Föld biológiai sokféleségének megtartó erejét jelentik, gazdasági és közjóléti funkciót is betöltenek. Egészségügyi, szociális, turisztikai és oktatási szempontból is szolgálják az embereket a kirándulóhelyek, a turistaösvények, a látogatóközpontok, a kilátók, az erdei iskolák és bemutatóhelyek révén.

Átalakul a gazdasági környezet, az éghajlat is változik, ami megköveteli az alkalmazkodást a társadalom valamennyi szervezetétől, így az erdőgazdaságoktól is

- fogalmazott Fazekas Sándor.

Hozzátette, az erdők Magyarországon kiemelten fontos természeti erőnek számítanak, hiszen ma már nemcsak termőföldben gazdag az ország, de „100 évvel Trianon után az erdőkincs is megduplázódott”.

Fazekas Sándor erdőgazdálkosád
Kapcsolódó cikkek