Magyar gazdaság

A nők munkája fontos a versenyképes növekedéshez

Meghatározó a nők szerepe a gazdaság versenyképességében, és az elmúlt években 6,1 százalékkal csökkent Magyarországon a nők és a férfiak bérkülönbsége.

A főváros gazdasági növekedésében és az innováció területén is meghatározó szerepet töltenek be a nők – mondta Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) által szervezett Budapest Nő című konferencián, amely része a Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozatnak.

A közalapítvány kuratóriumi elnöke, Szalai Piroska azt emelte ki, hogy

tavaly először 2 millió fő fölé emelkedett a női foglalkoztatottak száma egész éves átlagot tekintve.

Hozzátette, a BVK törekszik arra, hogy minél szélesebb körben bemutassa a legígéretesebb fővárosi startupokat, a Be Smart program keretében 7 versenyt, 20 delegációt szerveztek, 75 startup tudott bemutatkozni külföldön 2015 óta. A 2016-os versenyképességi indexen Budapest majdnem elérte az uniós átlagot, a mérés során az innovációs almutatója azonban kiugró, másfélszerese volt az EU-átlagnak. Elmondása szerint úgy tudunk több területen is növekedni, ha előbb azt erősítjük, amiben igazán jók vagyunk.

Fotó: AFP PHOTO / PEDRO PARDO

Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a kkv-k megerősítését jelölte meg célként, és azt, hogy biztosítsák számukra a a helyet a nemzetközi értékláncokban. Világviszonylatban Európa lemaradt az újítások terén, ezt erősíteni kell. A helyettes államtitkár szerint

a hazai gazdaságnak csökkentenie kell a függését a járműipartól, mert 18 olyan ágazatot azonosítottak, amelyben nagy lehetőségek vannak.

Továbbá az innovációk ne csak termékekben és technológiákban, hanem üzleti modellekben is jelenjenek meg, hiszen ezek a hatékonyságra, a termelésre és a versenyképességre is kihatással vannak.

Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női méltóságért albizottságának elnöke elmondta, az elmúlt 3 évben hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a bérkülönbség a férfiak és a nők között.

2012 óta a bérkülönbség 20,1 százalékról 14 százalékra mérséklődött, ami már a 16,3 százalékos uniós átlagnál jóval alacsonyabb.

Az eseményen a közalapítvány hetedik Be Smart versenyének női startapper különdíjat is átadtak, közülük három be is mutatkozott.

munka nők munkaerőpiac női munka
Kapcsolódó cikkek