Magyar gazdaság

Új konstrukciók a kínálatban

A banki verseny és a hitelezési kockázatok csökkenése köszön vissza abban, hogy egyre több bank emeli a személyi hitelek maximális összegét.

Bár még messze vagyunk a nyár elején felpörgő akciós szezontól – amikor borítékolhatóan a labdarúgó-világbajnokság és a nyári üdülések lesznek a hívószavak –, a bankok személyihitel-ajánlatai között most is érdemes mazsolázni.

Megjelentek új akciók. A Bankráció.hu adatsora szerint immár második hete kínálja új akciós személyi kölcsönét az OTP, amely a standard kamatokhoz képest 0,4-2 százalékpontos kedvezményt kínál.

Forrás: Fotó: Kallus György

A bank a korábban alkalmazott hat helyett itt nyolc sávban állapítja meg a hitelösszeg alapján számított kamatokat – a legkedvezőbb, 8,99 százalékos kamathoz minimum 6,1 millió forintos kölcsönt kell igényelni. A kamat ugyanakkor online kuponkód-kamatkedvezménnyel további egy százalékkal csökkenthető. (A THM az adósminősítéstől és a hitelösszegtől függően 8,3–23,1 százalék közötti.)

Ugyancsak március közepétől elérhető a Tesco Prémium kölcsön – a hitelt a bevásárlóközpontok mellett a társaság pénzügyi szolgáltatásait kínáló Budapest Bank fiókhálózatában is igényelni lehet. A maximálisan hét évre igényelhető kölcsön hitelkamata 700 ezer és 1,5 millió forint között 11,9, 3 millióig 9,9, míg 3 és 6 millió forint között 7,5 százalékos.

A Tesco védjegy alatt egyébként már hitelkiváltó kölcsönt is lehet igényelni: a 24–72 hónapos futamidőre igényelhető 600 ezer forint alatt 18,5, a felett a 2 milliós plafonig 14,9 százalékos kamaton érhető el.

A kapcsolt „ajándékok” terén most a Raiffeisen lépett: a bank április végéig 10 ezer forintos Tesco-ajándékutalványt ad azoknak az ügyfeleknek, akik a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül személyi kölcsönt igényelnek hitelfutár igénybevételével, ha a kölcsönt május 25-ig folyósítják.

A maximum 2 millió forintos hitelt az az ügyfél igényelheti, akinek a Raiffeisennél van a számlája, és korábban nem volt harminc napot és 5 ezer forintot meghaladó tartozása a bank felé.

A banknál február eleje óta a korábbi 200 ezer forint helyett már 100 ezer forintos tartozás kiváltását is 2 százalékos kamatkedvezménnyel honorálja a bank – feltétel marad ugyanakkor, hogy az igényelt személyi hitel összegének az 1 millió forintot meg kell haladnia.

További részletek a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatók.

személyi hitelek Raiffeisen Bank OTP BankRáció.hu Tesco
Kapcsolódó cikkek