Magyar gazdaság

A Millenárison nyílik a Startup Campus

A campus mögött álló személyek és szervezetek nem kívánnak inkubátorként működni, kizárólag befogadóhelyként funkcionálnak.

Július elsején megnyílik régiónk legnagyobb közösségi irodája, a Millenáris Startup Campus, amely a startupos ökoszisztéma szereplőinek kíván teret adni – jelentette be Major Gábor, az IVSZ (Szövetség a digitális gazdaságért) főtitkára a szervezet Digitall innovációs konferenciáján. Egy tavalyi kormányhatározat nyomán több mint 5 milliárd forintból teljes műszaki felújításon esett át a Millenáris épülete, amire nagy szükség is volt, mivel az évek óta amortizálódó épület meglehetősen lepusztult volt, több helyen be is ázott.

Fotó: Máthé Zoltán

A kormányhatározat definiálta a felújított épület funkcióját is: startup campus (vagyis egy olyan közösségi tér, amely az induló vállalkozásoknak vagy a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatóknak teremt korszerű munkahelyi közeget). Az épületben 250 munkaasztal, egy 1500 fő befogadására alkalmas rendezvényterem, egy százfős moziterem, két harmincfős egymásba nyitható szemináriumi terem található, valamint húsz olyan helyiség, amely irodának és tárgyalónak is használható. Emellett a beköltözőket egy olyan szoftver- és tananyagegyüttes várja, amelyben a többi közt HR-platform, üzleti szimuláció, iparági információk, piaci adatok és projektmenedzsment-szoftverek is elérhetők lesznek.

Fontos kiemelni, hogy a campus mögött álló személyek és szervezetek nem kívánnak inkubátorként működni, kizárólag befogadóhelyként funkcionálnak.

A július elsején nyíló részleg azonban csak az első fázisa a campus kialakításának, a második ütemben a Millenáris másik épületét is startup campussá alakítják. Ennek belsőépítészeti tervezése még folyamatban van, de lesz benne egy digitális videóstúdió, ahol mindenki professzionális anyagokat készíthet a helyi személyzet segítségével, illetve a vizuális kultúra ismeretének ehhez kötődő képzését is megszervezik. Kialakítanak egy alkotóműhelyt, amely alkalmas lesz arra, hogy a fizikai termékeket előállító cégek prototípust fejlesszenek.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja

Millenáris Startup Campus IVSZ
Kapcsolódó cikkek